[custom_frame_left shadow=”on”][/custom_frame_left] Voordat je jouw hele videocollectie over laat zetten op DVD zijn er wellicht nog een paar punten om aan te denken. Met al de verschillende mogelijkheden die er tegenwoordig zijn kan het geen kwaad om dit artikel door te lezen voordat je jouw banden langs brengt. Deze pagina is enkel geschreven om na te gaan om je overal aan hebt gedacht, we noemen bepaalde mogelijkheden en het kan zomaar zo zijn dat dit een optie is waar je ook gebruik van wenst te maken. Wij merken namelijk dat veel mensen niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden en als ze die eenmaal horen, ze hier graag gebruik van maken.

Meerdere videobanden op één DVD
Dit is een verzoek die we regelmatig krijgen, helemaal van mensen die veel banden hebben liggen met daarop allemaal kleine stukjes beeldmateriaal. Als wij meerdere banden op 1 DVD plaatsen houd er dan wel rekening mee dat er maximaal 100 minuten film op een DVD passen, dus de band(en) die je aanlevert moeten binnen dit tijdsbestek zitten, anders past het niet op 1 DVD en zijn we genoodzaakt een tweede te gebruiken. Deze optie is met name ideaal voor VHS-C en mini-DV banden aangezien die vaak minder dan een uur aan beeldmateriaal op een cassette hebben staan. Ieder bandje kan dan ook als eigen hoofdstuk in het DVD-menu worden weergegeven.

Hoofdstuk verdeling
Standaard plaatsen wij geen hoofdstukken in de opname, omdat wij onmogelijk kunnen zien wanneer er wat gebeurt waar een nieuw hoofdstuk wel handig zou zijn. Toch kunnen wij ons voorstellen dat er bepaalde momenten zijn op een videoband die je graag als eigen hoofdstuk zou willen markeren op de DVD en dit kan. Wat echter wel belangrijk is dat je zelf een lijstje meelevert bij de cassette met daarop het exacte tijdstip (uur:minuten:seconde) waarop er een hoofdstuk knip gemaakt moet worden. Dit mogen er vanzelfsprekend meerdere zijn.

Video editing
Het kan zomaar zo zijn dat je alleen geïnteresseerd bent in een bepaald stuk op de band, geef ons dan exact aan om welk stuk dit gaat. Wij hebben hiervoor een begin en een eind tijdstip nodig. Wij zullen er dan voor zorgen dat alleen dat stuk op een DVD terecht komt. Ook kan het zo zijn dat je uitsluitend privé beelden op DVD wilt hebben en dat oude TV opnames geen toegevoegde waarde hebben en dus weggeknipt kunnen worden. Geef ons dit gerust door en wij zullen hier rekening mee houden tijdens het digitaliseer proces. Als er uitgebreide editing moet plaats vinden, bijvoorbeeld voor het maken van een compilatie, dan adviseren wij om alle banden om te laten zetten naar een harddisk als bronbestand. Je kunt met de gecomprimeerde bronbestanden veel sneller en efficiënter werken in de editing programma’s die er zijn. Heb je geen video editing kennis, maar heb je wel een specifiek idee in je hoofd hoe het er uit zou moeten komen te zien, neem dan gerust even contact met ons op. Wij leveren ook videomontage maatwerk.