Als je van plan bent om je videobanden om te zetten naar een modern, digitaal formaat, heb je een aantal keuzes. Wij kunnen jouw video naar DVD omzetten maar we kunnen ze ook overzetten als digitale bronbestanden op een harde schijf. Afhankelijk van wat je wilt bereiken plaats je jouw video naar DVD of harddisk, elke keuze heeft een aantal voor-, en nadelen.

Het omzetten van video naar DVD
Het omzetten van video’s op een DVD is een van de meest voorkomende opdrachten die wij krijgen. Je ontvangt de videobeelden geformatteerd op een DVD, klaar om af te spelen op je dvd-speler. Dit is geweldig voor mensen die niet hoeven te editen en hun beelden simpelweg willen bekijken zoals destijds was opgenomen. Vaak is er geen bewerking nodig, daarom kiezen de meesten veelal voor deze vorm van overdracht. De keerzijde van het omzetten van jouw video direct op DVD is dat het veel moeilijker is om je video te bewerken wanneer gewenst. Wanneer een afspeelbare DVD-film wordt gemaakt, wordt de bronvideo gecomprimeerd zodat deze op de DVD-schijf past. Wanneer de gegevens van de DVD-schijf geript worden om te bewerken en dit bestand dan vervolgens weer opnieuw wordt gecodeerd om op een nieuwe DVD-schijf te kunnen worden geplaatst, veroorzaakt deze compressie kwaliteitsverlies.

Omzetten video naar harddisk
Wanneer je video is omgezet naar een harde schijf als digitaal videobestand, is het veel gemakkelijker te bewerken en te manipuleren omdat je werkt met de bronbestanden, die in wezen ongecomprimeerd zijn. Wij kunnen je voorzien van een scala aan formaten, waaronder .MOV, .AVI en meer. Dit stelt jou in staat om een prachtige, volledig bewerkte beeldenreeks te maken zonder kwaliteitsverlies zoals je wel zou ervaren bij het proberen te bewerken van een DVD. Het ‘nadeel’ van het overbrengen naar de harde schijf is dat je je eigen dvd’s moet maken/branden zodra het bewerken is afgerond.

Het komt dus in principe neer op twee dingen; Als je wilt dat jouw beeldmateriaal direct te bekijken is en je eventueel kopie├źn aan je vrienden en familie wilt geven, raden we aan om het gewoon over te laten zetten van video naar DVD. Echter, wanneer je je beeldmateriaal wilt bewerken en je eigen project wilt maken, raden we aan al jouw beeldmateriaal over te zetten naar een harde schijf die het gemakkelijker maken om mee te werken.