VHS naar DVD 2 – Aanbieder kiezen

Als je de beste dienstverlener gaat zoeken voor het digitaliseren van je VHS kom je in een breed landschap van aanbieders. De juiste kiezen kan best lastig zijn.
Om je hiermee te helpen wijs ik je op een aantal vragen en aandachtspunten.

Laat je herinneringen overleven met hulp van de beste dienstverlener.

De beste vraag

Het lastige van deze zoektocht naar een goede dienstverlener kan worden vereenvoudigd met het stellen van één vraag: Waarom moet ik mijn herinneringen laten digitaliseren bij bedrijf X?

Een antwoord kan ik je ook alvast geven: Omdat je herinneringen het beste verdienen.
Dat lijkt allemaal wat snel samengevat, maar gun me de tijd het uit te leggen:
Krijg je het gevoel dat het bedrijf van je keuze zorgvuldig omgaat met jouw herinneringen, dat ze de beste kwaliteit leveren en ook hun best doen om jou te helpen je wensen te vervullen?

Eenmalig

Het digitaliseren van herinneringen, bijvoorbeeld van VHS naar dvd, is vaak een eenmalige gebeurtenis. Dan wil je dat dit goed gedaan wordt.

Kwaliteit is de eerste vereiste: welke apparatuur wordt er gebruikt? welke software? Is een operator voortdurend aanwezig bij het digitaliseren?

Omdat je herinneringen kostbaar zijn, wil je weten bij wie je deze achterlaat, en is er genoeg vertrouwen nodig om te weten dat er zorgvuldig mee wordt omgegaan.
Vertrouwen is een tweede vereiste.

Om vertrouwen te krijgen in een aanbieder zijn nog twee factoren belangrijk: de locatie van het digitaliseren en een persoonlijke benadering.
Worden al je beelddragers nog eens doorgestuurd naar een onbekende locatie zoals sommige grote aanbieders doen? Houdt dan rekening met verlies van je kostbaarheden. Natuurlijk is dit geen dagelijkse kost, maar hoe minder transport, hoe minder kans op beschadigingen en verlies.

Nog een nadeel van grote aanbieders is de onpersoonlijkheid. De servicemedewerker achter de balie weet niks van herinneringen digitaliseren.
Bij van Video naar DVD krijg je persoonlijk contact met de operators; de medewerkers die jouw herinneringen digitaliseren. Je wensen kan je meteen aangeven. Gewoon duidelijk!

Vragen stellen

Specifiek voor het digitaliseren van vhs naar dvd heb ik een aantal vragen op een rij gezet die je helpen een keuze te maken:

Waar betaal ik voor?
Je wilt alleen betalen voor wat je werkelijk nodig hebt. Een minuutprijs met inbegrip van service die je misschien niet eens wilt of nodig hebt, kan je beter vermijden.

Beschikt de apparatuur over Time Based Correction?
Dit is restauratie van het beeld tijdens het digitaliseren door de VHS-recorder. De betere VHS-recorders beschikken hier standaard over.

Waar vindt het digitaliseren plaats?
Hoe minder je kostbaarheden worden getransporteerd hoe beter. En als je zelf je kostbaarheden kan langsbrengen weet je dat het goed zit.

Kan ik mijn wensen aangeven?
Iedere klant is net even anders en heeft andere wensen. Kan je die kwijt bij de aanbieder, dan zit je goed.

Is de aanbieder eerlijk?
Het komt voor dat een vhs-tape leeg is. Of dat de tape is aangetast (beschimmeld) of niet goed werkt. Zijn ze dan zo eerlijk dit met je te communiceren.

Focus

Het laatste belangrijke aspect dat veel bedrijven missen: focus op het laten voortleven van herinneringen.

Het digitaliseren van herinneringen, via allerlei beelddragers, is gedetailleerd werk waar aandacht voor nodig is. Voor de wensen van de klant, voor de staat van de beelddragers en voor het resultaat.

Van Video naar DVD verkoopt geen handdoeken met print of foto-albums, maar is gespecialiseerd in het digitaliseren van herinneringen, waaronder vhs naar dvd.

Het laten voortleven van deze emoties, voor elke klant opnieuw, is onze drijfveer.