[custom_frame_left shadow=”on”][/custom_frame_left] Duizenden producten worden iedere dag de hele wereld over verzonden met de post, ze komen precies op tijd aan en ook nog eens op de juiste adres. Wij merken dat het voor veel mensen toch soms net een drempel te ver is om hun kostbare herinneringen aan te bieden als pakket bij de post. Dit heeft te maken met het feit dat als er iets mee gebeurt, de videobanden, 8mm film spoelen en dia en negatieven onvervangbaar zijn. En geef ze eens ongelijk, want deze beelden en herinneringen zijn ook uniek en als ze kwijt zijn dan zijn ze voor altijd kwijt.

De meest voorkomende vragen die mensen aan zichzelf stellen zijn de volgende:

  • Zullen mijn herinneringen onbeschadigd aankomen?
  • Wat is de veiligste en beste manier om mijn video, film en foto’s op te sturen?

Wij kennen allemaal wel de allerslechtste verhalen uit onze omgeving over het versturen van pakketten met diverse postdiensten, wellicht ben je er zelf ook een keer de dupe van geweest. Goederen die beschadigd aankomen, of soms komen de spullen gewoon helemaal niet aan. Echter hebben wij persoonlijk de afgelopen 3 jaar geen slechte ervaringen gehad met de postdiensten in Nederland en vinden we dit ook zeker het noemen waard. Dus mocht je toch beslissen om de goederen te verzenden met een pakket dienst dan volgen hieronder een paar tips om rekening mee te houden, natuurlijk hoeven deze niet 100% exact zo opgevolgd te worden, de tips zijn enkel om je een stap in de goede richting te wijzen.

Videobanden opsturen
Zorg ervoor dat de banden in de daarbij behorende hoezen zitten. Video8, hi-8 en digital8 banden worden ook regelmatig verzonden in verzamel boxen, ook deze kunnen gewoon gebruikt worden ter bescherming. Stop je banden nu in een stevige schone doos en vul de resterende ruimte op met zacht materiaal, bijvoorbeeld met bubbeltjes plastic maar oude kranten kunnen hier natuurlijk ook voor gebruikt worden. Print ons opdrachtformulier uit hier, vul deze in en voeg deze toe aan het pakket. Plak de doos vervolgens goed dicht, schrijf duidelijk op de doos waar deze naartoe moet worden verzonden en vergeet ook niet jouw eigen gegevens als afzender te vermelden. Bied het pakket aan bij een postdienst waar je voorkeur naar uit gaat, in Nederland wordt bijna alles nog verzonden met PostNL.

DVD´s en CD´s verzenden met de post
Of het nu cd, blu-Ray of dvd’s zijn, ze moeten zorgvuldig over de vingers van een hoge kwaliteit hoes worden geplaatst. Ook deze produkten moeten worden geplaatst in een stevige doos en het liefst zorgvuldig ingewikkeld in bubbeltjes plastic of een ander materiaal die beschadiging tijdens het transport voorkomen. Print ons opdrachtformulier uit hier, vul deze in en voeg deze toe aan het pakket. Plak de doos dicht, schijf ons adres duidelijk op de buitenkant van de verpakking en vergeet niet jezelf als afzender te vermelden.

Wil je meer weten over het versturen van je producten, neem dan gerust contact met ons op.