[custom_frame_left shadow=”on”]video 8 banden[/custom_frame_left] Loop je op dit moment vast in een poging je oude Video 8, Digital 8 of 8mm videobanden over te zetten naar DVD of loop je al een hele tijd te zoeken naar een Video8 adapter zonder het gewenste eind resultaat?

Als blijkt dat in de afgelopen jaren je oude Video8 camcorder is verkocht, kapot is gegaan of dat het tijdens een verhuizing verloren is gegaan moet je helaas een nieuwe opname apparaat voor betreffende banden aanschaffen. Dit kan je bijvoorbeeld doen via marktplaats of e-bay doen, een andere optie waar wij mee werken bij van Video naar DVD zijn losse decks voor het afspelen van de banden maar dan heb je het al snel over een investering van + Eur. 2000,- . Laten we er dan vanaf nu vanuit gaan dat je voor een bedrag van om en nabij de Eur. 150,- een tweedehands camcorder hebt aangeschaft die nog goed werkt en waarop je jouw banden goed kunt afspelen. Wat nu?

Sluit de camcorder aan op een Canopus ADVC110, deze converters worden gemaakt door Grassvaley en je zult niet snel betere converters vinden. Je bent ongeveer Eur. 300,- kwijt maar dan weet je zeker dat je beeldopnames 1 op 1 door worden gezet naar je computer. Beeld en geluid lopen altijd synchroon en het je kan spelen met zowel het input als het output signaal. Wij raden u ten sterkste af te gaan werken met goedkope USB converters, dit zijn van die apparaatjes die je vaak in de aanbieding ziet bij bijvoorbeeld een Aldi, Kruidvat of Blokker. Het beeld wordt via USB vaak niet 1 op 1 overgezet en beeld en geluid lopen niet altijd synchroon. Firewire is het beste transport middel van het beeld signaal nadat deze is omgezet in de converter. Ok nu zijn we zover dat je het signaal binnen krijgt op je PC. Zorg er nu voor dat je een goed video capture programma hebt draaien, zoals Adobe Premiere of EDIUS 6. Wij werken zelf met EDIUS 6 en raden die ook aan. De kosten voor een EDIUS 6 pakket zijn ongeveer Eur. 600,-

Gefeliciteerd je videobeelden zijn met succes opgenomen je kan nu met je favoriete DVD-edit programma aan de slag. Dit hoeft geen geld te kosten, je kan op een Windows computer met Moviemaker echt hele mooie DVD’s maken en op de Mac heb je Imovie waar je ook heel fijn mee kunt werken.