Herinneringen Bewaren: Weet jij nog wat je 5 of 10 jaar geleden op vakantie hebt beleefd? En heb je die herinneringen vastgelegd, of zitten ze alleen in je hoofd. Herinneringen bewaren kan je op een aantal manieren doen, maar ze zijn niet allemaal even veilig. Dat is jammer, want herinneren is belangrijk. Jij wilt toch ook niet vergeten worden?

Herinneringen Bewaren – Onveilig

Dit is wat de meeste mensen doen. En het is niet slim. Ze hebben geweldige vakanties gehad, mooie herinneringen gemaakt en beleefd. En die herinneringen vastgelegd op video, film of foto. En ze doen er vervolgens niks meer mee… Ben jij ook zo iemand?
“Na 20 jaar kwamen we deze videobanden tegen, maar nu zijn ze beschimmeld”.
Dit is de onveilige manier van herinneringen bewaren. Geen kopie. Geen veilige opslag. Vergeten dat ze bestaan. Heel jammer, en ook niet nodig. Ik wil graag dat je niet meer tot deze groep behoort, maar in de volgende categorie terecht komt…

Herinneringen Veilig Bewaren

Verstandige mensen doen het veilig. Herinneringen bewaren dan. Dat kan op twee manieren: Herinneringen laten digitaliseren zorgt ervoor dat je ze weer kan afspelen, en dat ze veilig zijn voor de toekomst. Met een digitale kopie beleef je die geweldige vakantiemomenten, bruiloften en verjaardagen opnieuw. Laat je herinneringen dus digitaliseren! Zoek ze op. Tover ze tevoorschijn. Geef ze die welverdiende aandacht. Ga je nog een stapje verder, dan ga je voor super veilig herinneringen bewaren.

Super Veilig Herinneringen Bewaren

Goed, je hebt inmiddels je oude videobanden opgespoord. Ze liggen op een veilige plek, en je beschikt inmiddels over een digitale kopie. Goed bezig! Wil je nog een stap verder, en er echt zeker van zijn dat je herinneringen veilig zijn? Maak een Backup! Deze tip is tot in den treure herhaald door iedereen die verstand heeft van computers. Maar het geldt net zo goed voor je herinneringen. Nu je een digitale kopie hebt van je herinneringen kan je deze eenvoudig veilig bewaren met behulp van een backup.
  • Staan je herinneringen op een Externe Harde Schijf? Kopieer de bestanden ook naar een computer, je NAS server of een opslag in de Cloud.
  • Heb je herinneringen op DVD? Maak een kopie van de DVD, of Rip de bestanden naar je PC. Lees hier hoe je snel een DVD kan rippen.
Als je dit allemaal hebt gedaan ben je echt een held voor je herinneringen. En van iedereen die wilt delen in je kostbare momenten.

Herinneringen Bewaren kan ook Leuk en Veilig

Nog een laatste tip. Herinneringen bewaren is niet alleen maar serieus. Doordat je een digitale kopie hebt laten maken kan je nog een stapje verder gaan. Maak een geweldige compilatie van die herinneringen. Knip, plak, print of kopieer. Stel zelf een film samen van de mooiste momenten. Doe dit met behulp van videobewerkingssoftware. Stel de leukste foto’s samen tot een digitaal fotoalbum, en laat deze printen. Zo ben je niet alleen veilig bezig, maar geniet je opnieuw van alles wat je beleefd hebt. Veel succes!