[custom_frame_left shadow=”on”][/custom_frame_left] Heb je weleens de wens gehad om de audio en video bestanden die op je computer of tablet staan te bekijken op je televisie? Nou geloof het of het niet er zijn inmiddels diverse producten die dit mogelijk maken te koop. Deze zogenoemde mediaboxen zorgen ervoor dat je al je films, media en muziek op je TV kunt bekijken/beluisteren door er enkel en alleen een harddisk aan te koppelen. Er zijn diverse merken momenteel te koop o.a. de meeste voorkomen AppleTV, WD TV Live en Roku.

Als je met Apple producten werkt zoals Imac, Macbooks en Ipads dan is AppleTV absoluut de beste optie om aan te schaffen. Apple TV speelt als je media draadloos/wireless op je breedbeeld TV. Geen gedoe met het regelen van opslag ruimte, je hoeft ook niet te synchroniseren met je Itunes account. HD films en televisie programma’s uit je Itunes of Netflix spelen zo af over het internet op je HD televisie. En je kunt natuurlijk ook je foto’s en audio bestanden van je computer bekijken op je TV. Verder is de intergratie van Apple TV en ICloud een klik op de knop, hierdoor kan je ook alle bestanden die in de Cloud staan afspelen op je TV. Een echte aanrader om thuis is je Apple netwerk te hebben staan.

[custom_frame_right shadow=”on”][/custom_frame_right] De WD TV Live is ook een leuk kastje, deze heeft dezelfde functies als Apple TV. De nieuwste versie heeft namelijk een wifi adapter, hierdoor kan je dus verbinding maken met het internet overal in je huis of bedrijf. En zodra een mediabox in je netwerk zit zijn de mogelijkheden nagenoeg onbeperkt als het aankomt op het ophalen en streamen van diverse data. De WD TV Live streakt media, maar kan ook media afspelen van een aan te koppelen HDD, dat is als deze tenminste wordt aangesloten via een usb kabel.

Dan bespreken we als laatst even kort de Roku, dit is namelijk één van de eerste streaming mediaboxes die op de markt is gekomen. Om deze reden is het ook een machine die een actieven supporters groep heeft opgebouwd en ook de firma zelf geeft goede ondersteuning op de website. ook het design van rok zorgt voor enige populariteit onder haar gebruikers. en dan moeten we ook zeker niet vergeten dat alle extra mogelijkheden die het heeft een leuke add-on kunnen zijn. Echter willen wij hier wel bij opmerken dat het nogal USA minded is met services en diensten zoals die van Netflix, Hulu, Amazon maar ook HBO.

Resumerend zijn de mediaboxes een meer dan welkome aanvulling in je thuis of bedrijfsnetwerk en geeft het nog meer mogelijkheden om waar en wanneer je maar wilt je familiefilms en foto’s te bekijken. Als dat geen extra motivatie is om je oude 8mm films uit het stof te halen, of om je VHS banden te laten digitaliseren dan weten wij het ook niet meer.