[custom_frame_left shadow=”on”][/custom_frame_left] Ondanks hun breekbaar voorkomen kunnen super8 films, 8mm film en negatieven heel lang een goede kwaliteit houden, mits deze natuurlijk op de juiste manier worden opgeslagen. Wat je in ieder geval moet onthouden is dat als negatieven en 8mm films worden blootgesteld aan zonlicht, hitte, vocht, stof en vingerafdrukken dit absoluut gevolgen zal hebben op de kwaliteit van de opname. Het is je dus meer dan aanbevolen om de tip in dit artikel op te volgen als je er niet voor kiest de bestanden te digitaliseren. Ook al zul je niet meteen de gevolgen zien op de film, wij verzekeren je dat een langdurige blootstelling aan één van bovenstaande elementen zware schade zal toebrengen aan de film. Sla je film en negatieven op in een donker, droge en koele lokatie als deze je dierbaar zijn, of breng ze bij ons langs om ze te digitaliseren.

Het organiseren van je 8mm films en negatieven is zeer handig alvorens deze weer voor langere tijd op te slaan. Hierdoor bespaar je veel tijd als je in een later stadium een specifieke image of film zoekt, door goed te archiveren kan je in een paar seconde de betreffende 8mm film of image terug vinden. Er zijn verschillende manieren van opslaan, maar de meest voorkomende is groeperen en op chronologische volgorde opslaan inclusief een index pagina of sticker.

Mocht je voornemens zijn je negatieven voor langere tijd op te slaan dan is het wenselijk om dit te doen op een manier zodat er geen stof, viezigheid of vingerafdrukken op het negatief komen. De beste manier om dit te dien is deze te bewaren in plastic hoezen die nagenoeg altijd werden meegegeven op het moment dat de negatieven werden omgezet naar foto, maar als je deze niet meer hebt dan is een goed alternatief een seal plastic zak. Voor oude film zoals super8, 8mm en 16mm film is ons advies deze te bewaren op een plastic filmspoel en in een plastic opberg container. Metalen opberg containers kunnen na verloop van tijd roest en andere grondstoffen loslaten die dan op je kostbare films komen. Zorg ervoor dat de films uit de buurt van zonlicht en vocht blijven ten aller tijde.

Als je films van onschatbare emotionele of historische waarde zijn twijfel dan geen moment en maak een afspraak met ons, het kan tegenwoordig op zeer hoge kwaliteit worden omgezet naar digitaal. Het zou toch eeuwig zonde zijn als de beelden wel vergaan of kwijtraken in een verhuizing.