Het bewaren van videobanden, foto’s en andere media in opslagruimtes

Opslagruimtes zijn zeer geschikt voor allerlei mensen en gezinnen die een eenvoudige oplossing zoeken voor een rommelig huis, of om bezittingen te beveiligen, tijdelijk of op lange termijn. Ook als het gaat om het opslaan van kostbare herinneringen vastgelegd op media zoals bijvoorbeeld VHS-banden en film.

In de opslagruimtes maar ook in garages of op zolder vormen warmte en vocht ophoping het grootste gevaar voor uw media. Vaak zijn deze ruimtes niet hetzelfde geïsoleerd als een kantoor of thuis. Het kan er behoorlijk warm worden, vooral tijdens de zomermaanden. Kleine lekkages in het dak kunnen leiden tot vocht ophoping binnen de ruimtes, dat kan leiden tot schimmel en andere verontreinigende stoffen, die het einde van de magneetband, film en foto’s kunnen betekenen.

Een ander potentieel gevaar van opslagruimtes is dat als je, om wat voor reden dan ook, niet in staat bent je opslag huurprijs te betalen, jouw goederen op de schroothoop belanden!

Wij raden het gebruik van opslagruimtes voor belangrijke familie media dan ook altijd af, in het bijzonder voor unieke videobanden, audio of foto’s. Kijk of je, in plaats van een opslagruimte, je kostbare herinneringen bij een familielid of goede vriend kunt onderbrengen.

Het omzetten van zelfs één videoband kan mogelijk tientallen jaren van herinneringen bewaren, en het kan makkelijker en goedkoper dan je denkt. Het digitaliseren van je media voordat je deze opslaat voorkomt dat je alles voor altijd verliest! Als je echt een opslagruimte voor jouw belangrijke familie media moet huren is het sterk aan te raden om een binnen ruimte te nemen waar het klimaat kan worden gereguleerd en waar er minder vochtophoping is.