Bewaar al je herinneringen
Bel ons: 075 7100 157

Hi8, Video8 of Digital8 naar dvd of harddisk

Bekijk ons bij SBS6

Video8, Hi-8 of Digital8 tapes werden gebruikt in de Handycam. Beschik je niet meer over de camera, maar nog wel over de tapes, dan ben je aan het juiste adres.

Het verschil tussen de drie zit vooral in de beeldkwaliteit, maar zijn uitstekend bronmateriaal voor het omzetten naar dvd. Hiermee kan je nog jaren beschikken over kostbare herinneringen en ze eenvoudig delen met familie en vrienden. A-kwaliteit dvd’s van Verbatim houden je herinneringen veilig.

van Video naar DVD bij SBS6
Een cadeau van ons. Korting tot 40%.
Al je herinneringen zijn het waard om bewaard te worden.
1-10
Banden
Opties:

  • Videobanden overzetten op DVD (per 100 minuten)
  • Videobanden overzetten op Harddisk (per 100 minuten)
NORMAAL € 19,95
NU € 17,50
11-20
Banden
Opties:

  • Videobanden overzetten op DVD (per 100 minuten)
  • Videobanden overzetten op Harddisk (per 100 minuten)
NORMAAL € 19,95
NU € 15,00
>20
Banden
Opties:

  • Videobanden overzetten op DVD (per 100 minuten)
  • Videobanden overzetten op Harddisk (per 100 minuten)
NORMAAL € 19,95
NU € 12,00

 

Prijsindicatie Video8, Hi-8 en Digital8

1. Aantal banden

2. Minuten beeldmateriaal

3. Selecteer het output formaat

Ik wil graag mijn beelden terug ontvangen op:

4. Aantal extra kopieën

Extra kopie (€ 5)
  • Beeldmateriaal is niet de maximale opname capaciteit van een band, maar het totaal aantal minuten van een band die zijn gebruikt om beelden op te nemen.
 

Mijn videobanden overzetten naar DVD of Harddisk?

Hoeveel minuten video gaan er op een DVD?

Wat voor kwaliteit kan ik verwachten?

Zelf doen of door ons je videobanden over laten zetten op DVD?

Ik wil mijn bestanden op een harddisk, doen jullie dit ook?

Rekenen jullie kosten voor lege videobanden?

Knippen jullie overbodig videomateriaal weg?

Combineren jullie ook videobanden?

Over Hi8, Video8 en Digital 8 banden

In 1985 kwam Sony op de markt met het videoformaat 8mm, dit was hun ultieme poging om voeten aan de grond te krijgen in de consumenten videocamera markt, deze markt werd namelijk al sinds eind jaren ’70 gedomineerd door VHS banden. Eindelijk was het zover in 1985 lanceerde Sony de eerste Handycam, en dit was een absoluut doorslaand succes, de reden van dit succes lag hem met name in het feit dat het apparaat veel kleiner was dan de concurrenten van Betamax en VHS.

Over de jaren heen zijn er 3 verschillende formaten 8mm banden in de handel gebracht. Het eerste formaat had de naam 8mm, of video8 en deze was geheel analoog. Het bandje was gemaakt op nagenoeg exact dezelfde manier als het 12mm Betamax bandje en gebruikte ook exact dezelfde manier van laden. Hierna volgde al snel de Hi-8 banden, dit was een 8mm band maar dan met een betere resolutie dan zijn voorganger. Er is zelfs professionele Hi8 apparatuur op de markt die de mogelijkheid hadden om additioneel digitaal stereo geluid op te nemen, dit op een daarvoor speciaal bestemde track, ook al was het verder gewoon analoog. Digital8 is het meest recente formaat uit de Sony 8mm serie. Digital8 heeft de mogelijkheid om op te nemen in digital DV formaat, en dit is totaal verschillende van video8 en Hi-8 banden.

De reguliere opname capaciteit van een band verschillen nogal. Video8 en Hi-8 banden hadden over het algemeen banden met een opname capaciteit van 30, 60. 90 en 120 minuten. Digital8 banden daarin tegen hadden over het algemeen banden met een capaciteit van 30 of 60 minuten. Daarbij hadden sommige camera’s de mogelijkheid om op te nemen in SP, LP of EP modus, dit gaf je de mogelijkheid om je beelden op te nemen in een lagere resolutie en in ruil daarvoor konden er wel meer minuten op je band opgenomen worden. Lees daar meer over in ons blog.

Laatste berichten

Over ons

De diversiteit van bronnen, en de eindeloze mogelijkheden die je hebt met het resultaat op dvd of harddisk, maakt dat wij zelf ook elke dag nieuwe dingen leren.

Lees verder

Contact

Bel ons:
075 7100 157
Maandag tot en met vrijdag
van 10:00 tot 16:00 uur

Of gebruik het online contactformulier op de site.
We beantwoorden graag je vragen.