Bewaar al je herinneringen
Bel ons: 075 7100 157

IBC 2011 ogen en oren tekort

Het was dit jaar weer een digitaal feest in de RAI Amsterdam op het IBC 2011 evenement. +50.000 media experts die langs komen om te kijken wat er nieuw is binnen hun branche. De beurs kan je onderverdelen in 3 segmenten: content creatie, content onderhoud en content afleveren. Vanwege onze 8 werkdagen levertijd konden wij slechts één dag op de beurs rondslenteren en hebben we er doelbewust voor gekozen alleen naar stands te gaan die reeds een meerwaarde hebben voor ons als organisatie of waarvan we denken dat het in de toekomst een meerwaarde kan gaan worden. Recht op ons doel af dus en onze targets voor dit jaar waren: Filmfabriek, MWA Nova, Grassvaley. Wij zullen onze bezoeken aan deze 3 partijen hieronder verder onder de loep nemen.

Bezoek 1: Filmfabriek.nl
Na zeer hartelijk te zijn ontvangen waren wij direct zo brutaal om ze een 16mm filmspoel uit 1949 in hun handen te drukken met het verzoek deze op lokatie voor ons in te scannen. Ze gingen deze uitdaging aan en hierdoor konden we de Müller HM filmscanner aan het werk zien. Wat meteen opvalt is dat het een robuuste machine is met allemaal solide op zichzelf staande onderdelen en in tegenstelling met hoe wij nu werken is de Müller HM geruisloos in het scannen, het enige dat je hoort is een heel licht tikken van de camera die van elke frame een eigen foto maakt met een CCD digitale fotocamera. Elke foto is 3,6MB groot, je kunt je dus wel voorstellen dat de ongecompliceerde AVI als eind bestand mega groot is en dat computers van vandaag de dag dit nog niet fatsoenlijk kunnen afspelen. Maar voor super kritische klanten is dit wel de optie om hun te verzekeren dat ze hun filmbeelden optimaal kunnen bewaren en met bijvoorbeeld een gratis programma van Squared 5 zelf hun eigen compressie er tijdelijk op kunnen plaatsen. Wij zouden nog heel veel meer over de machine en het bedrijf kunnen schrijven maar dit wordt vast en zeker vervolgd, wat ons betreft is de Müller HM absoluut een machine waar wij mogelijk mee zouden kunnen gaan werken binnenkort. Het enige hele grote nadeel is wat ons betreft dat hij nog geen audio sporen kan scannen, maar de kwaliteit van scannen maakt heel veel goed.

Bezoek 2: MWA Nova GMBH
Al jarenlang de grote partij op het gebied van film scannen, ze waren revolutionaire toen ze op de markt kwamen met de Flashscan 8 en dit succes proberen ze nu te evenaren met de Flashscan HD, een machine die volgens hun HD scant. Laten we de proef op de som nemen en ze even bezoeken op de beurs dachten wij van tevoren. Zo gezegd zo gedaan, na ons bezoek aan de filmfabriek en een lunch liepen we vol goede moed naar MWA Nova, daar aangekomen was het al direct anders als bij filmfabriek, het was Duits zakelijk en veel minder persoonlijk als bij ons vorige bezoek, er stonden verkoop managers en niet de eigenaars zelf en onze 16mm spoel die ze bij filmfabriek wel even op de machine hadden geplaatst konden we op zak laten, want de expert was er niet. Jammer gemiste kans, want we wilden dolgraag het eind resultaat naast elkaar plaatsen. Na een mega lange verkoop praat, zijn we dit wijzer geworden. Het scannen gebeurt niet middels een fotocamera maar met een filmcamera 3CCD, de machine kan met een snelheid van 50 FPS scannen en in de Flashscan HD kan in de basis uitsluitend 8mm film worden gescand en dit terwijl de Müller HM ook alle overige formaten kan scannen (exclusief 32mm film). Los van de snelheid van scannen hebben ze een ander groot voordeel en dat is dat ze ook geluidssporen opnemen tijdens het scannen. Als je dus meer 8mm scan werk hebt liggen dat je aankunt en je hebt geen behoefte om een extra mannetje personeel aan te nemen dan is deze machine absoluut de moeite waard. Maar de machine is wat ons betreft in materiaal gebruik en in de kwaliteit van scannen toch net even wat minder dan de Müller HM.

Bezoek 3: Grass Valley
Ook dit jaar weer een mooie lokatie op de beurs, alles was op en top verzorgd, zelfs de mogelijkheid om een gratis Turks ijsje te nuttigen. Wij hadden het idee dat ze er primair waren om al hun reeds bestaande parade paarden te showen, waaronder Edius 6 en K2 opslag, maar ze hadden ook iets dat ze nieuw op de markt zouden gaan brengen, de Karrera Video Production Center. Het zag er allemaal mooi uit maar dit soort dingen zijn vooralsnog van geen toegevoegde waarde voor onze onderneming, wij blijven hun capturing kastjes gebruiken uit de Canopus serie en ook Edius 6 is niet weg te denken uit ons organisatie. Grass vallei is absoluut de partij om in de gaten te houden als het gaat over video editing en opslag.

Laatste berichten

Over ons

De diversiteit van bronnen, en de eindeloze mogelijkheden die je hebt met het resultaat op dvd of harddisk, maakt dat wij zelf ook elke dag nieuwe dingen leren.

Lees verder

Contact

Bel ons:
075 7100 157
Maandag tot en met vrijdag
van 10:00 tot 16:00 uur

Of gebruik het online contactformulier op de site.
We beantwoorden graag je vragen.