Bewaar al je herinneringen
Bel ons: 075 7100 157

Hoeveel minuten 8mm film heb ik?

We merken dat mensen vaak met de vraag zitten hoeveel minuten aan film er op de spoelen staat. Dit gebeurt met name op het moment dat ze voornemens zijn hun beelden te laten digitaliseren en ze niet voor verrassingen willen komen te staan, door bijvoorbeeld uit de hand gelopen kosten. Omdat we ons dit goed voor kunnen stellen hebben wij op de Super8 naar DVD pagina een uitreken module gemaakt, die bij benadering een overzicht geeft van de kosten die je kunt verwachten.

Voor een ieder die het leuk vindt om met de hand uit te rekenen wat ze ongeveer kunnen verwachten volgt hieronder een overzicht met de meest gangbare filmspoel maten, het aantal meter film dat er op kan en het aantal minuten dat correspondeert met de meters film op de betreffende spoel.

8mm filmspoelen zijn er over het algemeen in 4 maten, deze hebben we hieronder in een tabel geplaatst met daarin verwerkt de corresponderende minuten en meters.

Afmeting (diameter) Aantal meter Aantal minuten
7 centimeter 15 meter 3 minuten
12 centimeter 50 meter 10 minuten
15 centimeter 90 meter 20 minuten
18 centimeter 120 meter 27 minuten

Wat belangrijk is om te melden is dat het bovenstaande tabel gemaakt is op basis van super8 films geschoten met 18 frames per seconde, mocht je dus een camera hebben gehad die met een lagere snelheid filmde bijvoorbeeld 15 fps dan staan er meer minuten aan beeldmateriaal op de spoel. Verder was er één afwijkend merk, namelijk Fuji, deze hadden hun film stukken dunner gemaakt dan de concurrentie en daardoor zit er op een filmspoel met Fuji film erop gewikkeld meer minuten aan beeldmateriaal.

Komt u er niet uit of wilt u meer informatie neemt u dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch of per email, onze klantenservice staat altijd voor u klaar.

Laatste berichten

Over ons

De diversiteit van bronnen, en de eindeloze mogelijkheden die je hebt met het resultaat op dvd of harddisk, maakt dat wij zelf ook elke dag nieuwe dingen leren.

Lees verder

Contact

Bel ons:
075 7100 157
Maandag tot en met vrijdag
van 10:00 tot 16:00 uur

Of gebruik het online contactformulier op de site.
We beantwoorden graag je vragen.